İnstagram'da Takibe Al ve Geniş Çerçeve Fotoğraf Yükleme Özelliği Geldi. - Mobil Günlüğü - Yakup Çetin
Son Mobil Makaleleri
Loading...

29 Ağustos 2015 Cumartesi

İnstagram'da Takibe Al ve Geniş Çerçeve Fotoğraf Yükleme Özelliği Geldi.

Günümüzde çoğu kişi artık Facebook ve benzeri sosyal ağlara fotoğraf yüklemek yerine bir başka sosyal ağ üzerinden tüm sosyal ağlara fotoğraf paylaşımını tercih ediyor..

Şuan en aktif olarak kullanılan fotoğraf paylaşım sitesi hepimizin malumudur ki instagram'dır. İnstagram sadeliği ve fotoğraf ağırlığı ön planda yapısı ile çok kullanışlı bir uygulama. Uygulamanın bazı eksik yönleri vardır bunlarda ek harici uygulamalarla gideriliyordu, mesela geniş açı fotoğraf paylaşımı bunu yapmak için orijinal resme ek programlar pencereler ekleye biliyorduk ancak benim gibi düşünen kişiler için pek kullanımı sevilmeyen bir özellikti ve şahsen ben hiç tercih etmedim.

Bunun yanında birde mesela devamlı takip etmek istediğiniz insanlar var ama çok fazla arkadaşınız var bunu bildirim olarak takibe alma özelliği çoğu sosyal ağda var instagram'da yoktu.

İnstagram son yaptığı güncellemelerle bu yukarıda bahsettiğimiz iki eksiği güncelledi, artık  geniş açı fotoğraflar yükleye biliyoruz ve istediğimiz kişileri devamlı olarak takibe alabiliriz. Ben ilk olarak bu özellikleri denemek için fotoğraftaki gibi bazı arkadaşları takibe aldım ve deneme olarak buradan bakabileceğiniz geniş açı fotoğrafı yükledim instagram'ın üçüncü güncellemesi olarak göreceğiniz gibi gerçekten güzel oldu artık herkesi aynı kareye sığdırarak instagram üzerinden özçekimler yapabileceğiz.

Gelelim özelliklerin kullanımına bir kişiyi takibe almak istiyorsanız o kişinin profiline geliyorsunuz ve sağ üs köşedeki üst üste üç noktalı ızgaraya tıklıyorsunuz ve açılan ekrandan
Gönderi Bildirimlerini aç özelliği ile arkadaşımızı takibe alabiliyoruz.

İkinci özellik olarak resim yükleme ekranına geldiğimizde kuran arkadaşlar bilir resmin görünümünün sağ kısmında Layout from İnstagram eklentisi vardı, bir birinden güzel özel kalıplarda çoklu kareleri bir fotoğrafta paylaşabiliyorduk bu sefer sol köşeye şu şekilde geniş açı ekranı gelmiş;


Tabi ki bu özellik için fotoğrafımızın instagram'ın standart ölçülerine sığmaması lazım o zaman soldaki simge görünür fotoğrafımızı standart ölçülerine göre güzel bir şekilde yükleyebiliriz. 

Son olarak üçüncü özellik mobil uygulamada değil de web uygulamasında yüklenmiş bir fotoğrafı istediğimizde istediğimiz web sayfasına gömebiliyoruz. Bunun için web'de ilgili fotoğrafı seçip sağ alt köşedeki yan yana üç noktayı seçip sayfama göm özelliği ile yükleme kotlarını alıp alttaki gibi sitemize gömebiliyoruz. 

Yeni özelliklerin hayırlı olması dileğimle.

Yakup Çetin 29.08.2015
Yorumla ve görüşün değerlensin


EmoticonEmoticon

    Hayat bir an, o da bu an...
Notification
This is just an example, you can fill it later with your own note.
Done